Svečana dodela pehara i medalja mk takmičenja sezona 2016/2017

U hali „Gordana Goca Bogojević“ u Velikom parku održala se deseta, tradicionalna, dodela pehara i medalja za sve učesnike u takmičenju mlađih kategorija Regionalnog košarkaškog saveza centralna Srbija. Podeljeno je oko 1000 medalja a kao i svake godine dodelu su obeležili poznati košarkaši koji uzimaju učešće u ovoj akiji.

Ove godine medalje su dodeljivali kragujevčani:
Mihajlo Andrić prvotimac KK „Partizan“ ponikao u kragujevačkom klubu „Kragujevac 96“,
Dušan Gavrilović igrač KK „Trabzon sport“ ponikao u KK“Šumadija“
Stevanović Andreja i Strahinja Gavrilović prvotimci KK „Dinamik“ ponikli u KK „Šumadija“,
Dejan Musli prvotimac KK“Unikaha“ finalista Evrokupa i učesnik Evrolige ponikao u KK „Boox computers“
i
Boban Marjanović KK „Detroit pistons“ repzentativac Srbije.
U fenomenalnoj atmosferi koja predstavlja praznik košarke na našim prostorima. Oduševljenje nisu krili ni sami učesnici koji su istakli da im je žao što ovakvih manifestacija nije bilo kada su oni bili malim košarkaši i zahvalili su se organizatoru ne samo na pozivu već i na naporima koji ulažu u promociju njima najomiljenijeg sporta.
Ispred RKS Centralna Srbija svim okupljenima, kojih je bilo oko 2 000 se zahvalio generalni sekretar Dušan Đurić ne skrivajući zadovoljstvo ogromnim odzivom. po njegovim rečima RKS Centralna Srbija če i ubuduće ulagati sve svoje kapacitete na omasovljenje i podizanje kvaliteta košarkaškog sporta jer je to jedan od najboljih puteva za normalno odrastanje i razvijanje dece.
Jedna od zanimljivosti na dodeli je bilo uručenje poklona našem reprezantativcu Bobanu Marjanoviću. Naime u jednom intervju Bobi je pomenuo da mu je otac ispričao kako je njegov pradeda imao problema, zbog svoje visine, da nađe opanke pa mu je Dušan Đurić ispred saveza poklonio opanak od 45cm specijalno napravljen za ovu priliku što je izazvalo osmehe i oduševljenje kod Bobija.

About The Author

Related posts