Izveštaj sa 18. memorijalnog turnira „Nikola Marinković Žaki“

U subotu 14.09.2019. godine održan je 18. memorijalni turnir „Nikola Marinković Žaki“ u organizaciji Žakijeve porodice i Saveza sportova Smedereva. Više od 100 dečaka i devojčica uživalo je u košarkaškoj igri na parketu Dvorane Smederevo.

U takmičarskom delu programa učestvovale su ekipe Gro Basketa iz Grocke, Mladosti iz Smederevske Palanke, Smedereva 1953 iz Smedereva i Despota iz Smedereva. Turnir su osvojili kadeti Mladosti koji su u finalu bili uspešniji od svojih vršnjaka iz Smedereva 1953, dok je ekipa Gro Basketa osvojila treće mesto.

Turnir su revijalnom utakmicom otvorili minibasketaši Carine i Despota. U okviru turnira odigrana je i revijalna kadetska utakmica u ženskoj konkurenciji na kojoj su se sastale ekipe Tamiša iz Pančeva i Despota.

Pehare i medalje najuspešnijim ekipama uručili su Dragana Stojanović, Žakijeva rođena sestra i Zlatibor Cvetković dugogodišnji Žakijev saradnik i jedan od osnivača ovog turnira. Svojim prisustvom ovu manifestaciju uveličali su i Saša Branežac član Gradskog Veća zadužen za sport, Komesar liga mlađih kategorija Centralne Srbije Nikola Glišović kao i mnogi sportski radnici iz Smedereva.

About The Author

Related posts