In memoriam – Roman Bruj

Objavljujemo saopštenje KK „Smederevo 1953“ povodom smrti g-dina Romana Bruja, istaknutog sportskog radnika iz Smedereva.

„14 marta 2017 godine, u 85. godini života, prestalo je da kuca srce čoveka koji je najzaslužniji što Košarkaški klub „Smederevo“ uopšte i postoji. Umro je Čika Romi. Jos daleke 1953. godine Čika Romi je sa još nekoliko entuzijasta osnovao KK „Metalac“ kasnije KK „Smederevo“, a danas KK „Smederevo 1953“. Jednako je bitisao i u muškoj i u ženskoj košarkaskoj sekciji. Bio je uz klub i u toj prvoj zvaničnoj utakmici našeg kluba kada smo pobedili Kruševac 39:38 daleke 1953. godine. A bio je uz nas i u subotu ove 2017 godine kada smo sa 72:68 izgubili od Beovuka.

Čika Romi, hvala za sve ono što ste učinili, što ste dali i što ste žrtvovali za naše Smederevo. U ime svih onih koji su prošli kroz naš klub, onih koji su stasali sa vama, i uz nas, i postali pravi ljudi, u čijim je srcima ostala ljubav prema Klubu, veliko hvala.
Sahrana čika Romija je u petak 17 marta u 13:30h na Starom groblju.
Još jednom i za kraj HVALA ČIKA ROMI.“
Svima nama koji radimo u RKS Centralna Srbija je bila izuzetna čast znati takvog čoveka. Za Čika Romija nas vezuju samo najlepše uspomene. Neka mu je Večna slava i hvala.

About The Author

Related posts