Aranđelovac pozdravio košarkaše u kolicima

Nedelja je bila izuzetan dan za košarku u kolicima. Aranđelovčani su , po prvi put, u svom gradu, imali prilike da gledaju majstorije srpskih košarkaša među kojima je bio veliki broj reprezentativaca. U fantastičnoj atmosferi, praćenoj svetlosnim efektima kao i evroligaškoj najavi učesnika, snage su u prvom susretu odmerili Nais iz Niša i Despot iz Beograda. Ovo je bio njihov četvrti zvanični susret pri rezultatu 2:1 za Beograđane. Nais je želeo revanš i u tome u potpunosti uspeo, 53:28 čime do kraja sezone možda mogu i do trećeg mesta. Despot je bio konkurentan do polovine treće četvrtine kada je Nais predvođen reprezentativcima Stankovićem i Jovanovićem odagnao svaku sumnju oko pobednika.

Nišlije je očekivao i drugi susret protiv Singidunuma, ekipe koja je već obezbedila titulu prvaka države u ovoj sezoni. Umorni od iscrpljujuće utakmice protiv Despota, nisu mogli više protiv ekipe za koji nastupa Željko Ćirković, sigurno najbolji igrač PLSa. Njegovih 29 poena, 8 skokova i 12 asistencija su bili dovoljni za pobedu rezultatom 65:28.

Kuriozitet turnira u Aranđelovcu je činjenica da je za Nais nastupio najmlađi igrač PLS, Uroš Peralović, dečak od svega 13 godina. Naravno bio je posebno nagrađen aplauzom prisutnih.

Sudijsku trojku je predvodio internacionalni sudija Darko Šovran dok su mu pomoćnici bili dvojac iz Niša Miloš Avramović i Darko Stanković

Nais – Despot 53:28

Nais: Peralović, Jovanović 21 (8sk), Stanković 19 (3as), Hadžović 3 (3sk), Šimandli, Krstić, Kostić, Marić, Kato, Milinković 3 (2sk), Nonković, Dinić 7 (5sk)

Despot: Jovanović 8, Makulović 9 (3as), Živanović, Vukašinović 7 (2sk), Pavlović (6sk), Kostić 2, Bicok 2, Fucić (2sk)

Singidunum – Nais 65:28

Gojković 8, Rabrenović 2, Ćirković 29 (8sk, 12as), Mitrović 10, Plazačić 16

 

 

About The Author

Related posts